出身大学
-
山形大学 工学部 システム創成工学科
2016年03月,卒業
2023/11/17 更新
山形大学 工学部 システム創成工学科
2016年03月,卒業
山形大学 有機材料システム研究科 有機材料システム専攻
修士課程,2017年09月,修了
山形大学 有機材料システム研究科 有機材料システム専攻
博士課程,2020年09月,修了
博士(工学),山形大学,2020年09月
修士(工学),山形大学,2017年09月
学士(工学),山形大学,2016年03月
秋田県立大学,助教,2020年10月 ~ 2022年04月
日本応用糖質科学会
公益社団法人 高分子学会
一般社団法人プラスチック成形加工学会
高分子鎖構造の視点から発想した成形加工性に優れた澱粉分子鎖構造の決定に関する研究,2018年04月 ~ 2020年09月
澱粉分子鎖構造
Effect of amylose content in rice flour on batter rheology and bread baking quality,JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,44(6) ,2020年06月
Yano Hiroko, Koda Tomonori, Fujita Naoko, Nishioka Akihiro
単著
Effect of Molecular Architecture of Rice Starch on the Baking Qualities and Rheological Properties of Pure Rice Bread,NIHON REOROJI GAKKAISHI,45(1) 33-37,2016年
Hiroko Yano, Tomonori Koda, Ken Miyata, Taichi Nishio, Naoko Fujita, and Akihiro Nishioka
共著(国内のみ)
Yudane bread produced using amorphous wheat flour processed in a shear and heat milling machine,JOURNAL OF CEREAL SCIENCE,112 ,2023年07月
Yano Hiroko, Ibori Kei, Koda Tomonori, Fukui Masaru, Nishioka Akihiro
単著
Effect of Shearing and Heat Milling Treatment Temperature on the Crystallinity, Thermal Properties, and Molecular Structure of Rice Starch,FOODS,12(5) ,2023年03月
Suzuki Naoto, Abiko Marin, Yano Hiroko, Koda Tomonori, Nishioka Akihiro, Fujita Naoko
単著
Effect of degree of neutralization of sodium-based ionomers on hot-tack properties,POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE,63(2) 331-337,2023年02月
Sehata Tatsuya, Yoshiura Takuto, Koda Tomonori, Yano Hiroko, Isokawa Motoaki, Nishioka Akihiro
単著
Kneading history of additive starch batter affecting rheological properties of rice bread batter,Food Science and Technology Research,29(5) 377-384,2023年
Abiko Marin, Koda Tomonori, Yano Hiroko, Fujita Naoko, Nishioka Akihiro
単著