出身大学
-
山形大学 工学部 システム創成工学科
2016年03月,卒業
出身大学院
-
山形大学 有機材料システム研究科 有機材料システム専攻
修士課程,2017年09月,修了
-
山形大学 有機材料システム研究科 有機材料システム専攻
博士課程,2020年09月,修了
取得学位
-
博士(工学),山形大学,2020年09月
-
修士(工学),山形大学,2017年09月
-
学士(工学),山形大学,2016年03月
学外略歴
-
秋田県立大学,助教,2020年10月 ~ 2022年04月
所属学会・委員会
-
日本応用糖質科学会
-
公益社団法人 高分子学会
-
一般社団法人プラスチック成形加工学会
研究経歴
-
高分子鎖構造の視点から発想した成形加工性に優れた澱粉分子鎖構造の決定に関する研究,2018年04月 ~ 2020年09月
澱粉分子鎖構造
論文
-
Effect of amylose content in rice flour on batter rheology and bread baking quality,JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,44(6) ,2020年06月
Yano Hiroko, Koda Tomonori, Fujita Naoko, Nishioka Akihiro
単著
-
Effect of Molecular Architecture of Rice Starch on the Baking Qualities and Rheological Properties of Pure Rice Bread,NIHON REOROJI GAKKAISHI,45(1) 33-37,2016年
Hiroko Yano, Tomonori Koda, Ken Miyata, Taichi Nishio, Naoko Fujita, and Akihiro Nishioka
共著(国内のみ)
-
研究室紹介 山形大学 大学院有機材料システム研究科 工学部 高分子・有機材料工学科 西岡研究室,日本レオロジー学会誌,53(1) 41-43,2025年02月
矢野 裕子, 香田 智則, 西岡 昭博
単著
-
学生プレゼンセッション,成形加工,36(10) 404,2024年09月
矢野 裕子
単著
-
Relationship between the nanometer-scale structures of amylopectin molecules and temperature dependence of internal structures of starch granules in endosperm of starch<i> branching</i><i> enzyme</i><i> 2b</i> (<i> be2b</i> ) allelic mutant lines from<i> japonica</i> rice,RESULTS IN CHEMISTRY,9 ,2024年07月
Yashiro, K; Sato, S; Kondo, Y; Nakamura, Y; Yano, H; Koda, T; Nishioka, A; Takashima, Y; Matsuba, G
単著
-
工業レオロジー,成形加工,35(10) 338,2023年09月
矢野 裕子
単著
-
Yudane bread produced using amorphous wheat flour processed in a shear and heat milling machine,JOURNAL OF CEREAL SCIENCE,112 ,2023年07月
Yano Hiroko, Ibori Kei, Koda Tomonori, Fukui Masaru, Nishioka Akihiro
単著
-
Effect of Shearing and Heat Milling Treatment Temperature on the Crystallinity, Thermal Properties, and Molecular Structure of Rice Starch,FOODS,12(5) ,2023年03月
Suzuki Naoto, Abiko Marin, Yano Hiroko, Koda Tomonori, Nishioka Akihiro, Fujita Naoko
単著
-
Effect of degree of neutralization of sodium-based ionomers on hot-tack properties,POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE,63(2) 331-337,2023年02月
Sehata Tatsuya, Yoshiura Takuto, Koda Tomonori, Yano Hiroko, Isokawa Motoaki, Nishioka Akihiro
単著
-
Kneading history of additive starch batter affecting rheological properties of rice bread batter,Food Science and Technology Research,29(5) 377-384,2023年
Abiko Marin, Koda Tomonori, Yano Hiroko, Fujita Naoko, Nishioka Akihiro
単著