2023/11/17 更新

写真a

ヤノ ヒロコ
矢野 裕子
YANO Hiroko

出身大学

  • 山形大学  工学部  システム創成工学科

    2016年03月,卒業

出身大学院

  • 山形大学  有機材料システム研究科  有機材料システム専攻

    修士課程,2017年09月,修了

  • 山形大学  有機材料システム研究科  有機材料システム専攻

    博士課程,2020年09月,修了

取得学位

  • 博士(工学),山形大学,2020年09月

  • 修士(工学),山形大学,2017年09月

  • 学士(工学),山形大学,2016年03月

学外略歴

  • 秋田県立大学,助教,2020年10月 ~ 2022年04月

所属学会・委員会

  • 日本応用糖質科学会

  • 公益社団法人 高分子学会

  • 一般社団法人プラスチック成形加工学会

 

研究経歴

  • 高分子鎖構造の視点から発想した成形加工性に優れた澱粉分子鎖構造の決定に関する研究,2018年04月 ~ 2020年09月

    澱粉分子鎖構造

論文

  • Effect of amylose content in rice flour on batter rheology and bread baking quality,JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,44(6) ,2020年06月

    Yano Hiroko, Koda Tomonori, Fujita Naoko, Nishioka Akihiro

    単著

  • Effect of Molecular Architecture of Rice Starch on the Baking Qualities and   Rheological Properties of Pure Rice Bread,NIHON REOROJI GAKKAISHI,45(1) 33-37,2016年

    Hiroko Yano, Tomonori Koda, Ken Miyata, Taichi Nishio,  Naoko Fujita, and Akihiro Nishioka

    共著(国内のみ)

  • Yudane bread produced using amorphous wheat flour processed in a shear and heat milling machine,JOURNAL OF CEREAL SCIENCE,112 ,2023年07月

    Yano Hiroko, Ibori Kei, Koda Tomonori, Fukui Masaru, Nishioka Akihiro

    単著

  • Effect of Shearing and Heat Milling Treatment Temperature on the Crystallinity, Thermal Properties, and Molecular Structure of Rice Starch,FOODS,12(5) ,2023年03月

    Suzuki Naoto, Abiko Marin, Yano Hiroko, Koda Tomonori, Nishioka Akihiro, Fujita Naoko

    単著

  • Effect of degree of neutralization of sodium-based ionomers on hot-tack properties,POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE,63(2) 331-337,2023年02月

    Sehata Tatsuya, Yoshiura Takuto, Koda Tomonori, Yano Hiroko, Isokawa Motoaki, Nishioka Akihiro

    単著

  • Kneading history of additive starch batter affecting rheological properties of rice bread batter,Food Science and Technology Research,29(5) 377-384,2023年

    Abiko Marin, Koda Tomonori, Yano Hiroko, Fujita Naoko, Nishioka Akihiro

    単著

全件表示 >>